禁煙レストラン、禁煙施設のご紹介

受動喫煙の強化に関しての議論が遅々として進まない中でも、世の中では着々と禁煙、分煙の流れになっています。当NPO法人の一つのミッションとして、非禁煙者が快適に過ごせる飲食店について、情報共有したいと考えております。この情報については、個別のウェブサイトに記載されていないケースも多く、また、グルメサイトでの情報共有もまだ緒に就いたばかりのようです。
また、実際の店舗に行っても、禁煙に関する表示があるとは限りませんので、その場合にはいちいち口頭で確認することになります。正直、結構、面倒です。特に、外国からの訪問者にとっては、戸惑いが大きいかもしれません。
過渡期の対応策としては、フロアが完全禁煙、もしくは、ほぼ禁煙という場所を覚えていれば、結構助かるのではないでしょうか?少しずつですが、情報を共有していきます。

Even though the discussion for second-hand smoke does not proceed quickly, the smoking restaurants are gradually increasing day by day.
As a mission of this NPO, we would like to share the information on restaurants where non-smokers can stay with comfort.There are many cases that are not listed on individual website, and it seems that information sharing at the gourmet site has just started.Also, many restaurants do not take the sing of Smoke Free , so that we must be confused.To be honest, it is quite trouble situation. Especially for visitors from abroad, confusion might be bigger.Within the transition period, if we could recognize the place where the floor is completely or almost Smoke Free, it would help all of us.
We would share information little by little
.