2019年7月30日
WHO 電子タバコ、加熱式タバコは安全ではない

2019年7月30日

WHO: E-cigarettes, 'smoke-free' products don't help reduce cancer

WHO : 電子タバコと加熱式タバコにすれば、紙巻きタバコよりガンを減らす事に役立つなんてことはありえません。

タバコ会社が、紙巻きタバコを世界に蔓延してしまった責任として、電子タバコや加熱式タバコを販売して、これは紙巻きタバコより害が少ないんだと嘘をつき、禁煙に繋がるものと喫煙者を混乱させ、電子タバコと加熱式タバコに喫煙者を取り込んでいく、紙巻タバコの代替品として、禁煙の為の物「ハームリダクション」つまり害が少ないのだと主張している。こんな事を信用してはいけないと、WHOは、警告している。

東京オリンピックをあと1年後に迎える東京では、それなりに、飲食店では、昼はほぼ禁煙店になりつつあるようですが、またこれが騙されてしまうのですが、夜は、分煙になったり、加熱式タバコは吸えます、電子タバコは吸えますと、往生際が悪いようです。そのうち紙巻きタバコは、パブリックでは吸えなくなり淘汰されていくのでしょうが、それでもまだ小さくなって、自宅で、麻薬を吸っているかのように、タバコをやめられない中毒者がいるのでしょう。しかし加熱式タバコという新型タバコに置き換えて、外ではフィリップモリスのiQOS、JTのPloomTECH、BATのgloをenjoy together.com なんて言って楽しそうに吸ってるのかもしれない世の中になってしまったらと危惧している。なぜならば、ハームリダクションを勧める「医者」がいるからだ。つまり、害が軽減されるから紙巻きタバコを止められないなら加熱式タバコを吸いなさいと、どうしても禁煙できない人に加熱式タバコを勧める医者がいるようですが、本当にやめていただきたい。

GENEVA • Electronic cigarettes and heated tobacco products are not helping to fight cancer, the World Health Organisation (WHO) said on Friday, urging smokers and governments not to trust claims from cigarette firms about their latest products.

The seventh WHO report on the global tobacco epidemic said blocking the industry's interference was critical to cutting the harm from tobacco use.

"The tobacco industry has a long history of systemic, aggressive, sustained and well-resourced opposition to tobacco control measures," the report said.

"While some strategies are public and others more covert... all have the goal of weakening tobacco control."

The report said tobacco giant Philip Morris International was trying to position itself as a responsible public health partner via its Unsmoke campaign, which encourages people to "change to a better alternative".

The WHO said the campaign aimed to ensure tobacco remained socially acceptable, while confusing consumers with terms such as "smoke-free products", which may refer to products with toxic emissions and unknown short-term and long-term health effects.

Philip Morris spokesman Ryan Sparrow said the WHO's message made it harder to provide safer options for people who cannot quit smoking.

"There is no question that the best choice for smokers is to quit cigarettes and nicotine altogether. The reality is many people do not. We cannot turn our backs on them," he said.

"Organisations like the WHO need to stop talking at smokers and start listening."

The WHO report said the industry hoped to win respectability through manipulative messages such as claiming its products were part of a "harm reduction" strategy, even though cigarettes still account for 97 per cent of the global tobacco market.

REUTERS