2019年3月28日

アメリカディズニーはスモークフリーパークへ

アメリカディズニー、スモークフリーへ
2019年3月28日

カリフォルニアにあるディズニーランドとフロリダにあるウォルトディズニーワールドで、パーク内では、2019年5月1日から、タバコを吸う場所は、なくなります。
というお知らせ。 4月30日までは、指定喫煙所13箇所での喫煙が可能だったのですね。アメリカでも。喫煙できる場所の指定と言いますが、ディズニーワールドは行ったことがある方ならどれだけ広いのかわかっていただけると思います。喫煙所まで行くのは大変でしょう。遊ぶのに一週間はかかるのですから。
さて、日本のディズニーランドとディズニーシーでは、喫煙所があったのですね。パークに遊びに行ってもタバコの存在が感じられなかったので、本日のアメリカのディズニーランドとウォルトディズニーワールド内禁煙のニュースを読んで、ディズニーでもタバコ問題はあったのだと改めて思いました。夢と魔法の世界だから遊びに来る人にはタバコの存在を感じさせない、、、、ディズニーは流石です。日本のディズニーもパーク内から喫煙を締め出しましょうね。

Beginning May 1, there will no longer be smoking locations inside Disneyland and Walt Disney World theme parks, water parks, ESPN Wide World of Sports, or Downtown Disney. In addition, the Esplanade between Disneyland Park and Disney California Adventure will be smoke-free.

Where Can You Smoke:

• Designated smoking locations outside the theme parks, water parks, ESPN Wide World of Sports, or Downtown Disney
  • Designated locations inside Disney Springs
  • Smoking areas at Disney resorts

Current Smoking Locations:

Before May 1, 2019, guests may smoke at the following locations:

• Big Thunder Trail (Disneyland Park)
  • Near Silly Symphony Swings (Disney California Adventure)
  • Near Big Thunder Mountain (Magic Kingdom)
  • Near Space Mountain (Magic Kingdom)
  • Across from Innoventions West (Epcot)
  • Across from Innoventions East (Epcot)